Жълтата подводница потопи Байерн, Челси почти стигна да немислим обрат

Спорт
08:04 - 13 Април 2022
2700
Жълтата подводница потопи Байерн, Челси почти стигна да немислим обрат

Виляреал поднесе голямата изненада в 1/4-финалите на Шампионска лига, отстранявайки германския колос Байерн Мюнхен. Реваншът между двата отбора в баварската столица завърши наравно 1:1, а с общ резултат 2:1 испанците се класираха за полуфиналите.

„Жълтата подводница“, управлявана от Унай Емери, продължава да пише своята епопея в най-престижния европейски клубен турнир. След като взе скалпа на Ювентус в Торино, сега Виляреал отстрани и Байерн насред Мюнхен. Така за тимът е на крачка от финала за първи път от 2006 година.

През първото полувреме на мача мюнхенци диктуваха играта, но не успяха да наваксат изоставането си от първия мач преди седмица. В началото на второто полувреме защитата на гостите най-сетне капитулира, а обичайният заподозрян Роберт Левандовски порази целта. В 88-ата минута обаче, когато продълженията изглеждаха неизбежни, резервата Самуел Чукуезе се превърна в истински герои за своите, оформяйки крайния резултат 1:1.

За място на големия финал Виляреал ще спори с победителя в двойката Бенфика - Ливърпул. Първият мач мърсисайдци спечелиха с 3:1 като гости, така че по всяка вероятност именно те ще се изправят срещу "жълтата подводница" в полуфиналите на Шампионска лига.

Европа ще има своя нов шампион в Шампионска лига, след като Реал Мадрид загуби с 2:3 след продължения от Челси в четвъртфиналния мач реванш на „Сантиаго Бернабеу“, но с общ резултат 5:4 продължава напред в турнира. Челси показа характер, повеждайки с 3:0.

Футболистите на Томас Тухел изиграха много силен двубой и бяха много близо до това да елиминират Реал Мадрид, след като загубиха първата среща на „Стамфорд Бридж“ преди седмица с 1:3. Лондончани поведоха с гол на Мейсън Маунт в самото начало на мача, а Антонио Рюдигер удвои преднината в 51-ата минута. Маркос Алонсо вкара гол, който много съмнително не бе зачетен от ВАР, но въпреки това Челси поведе с 3:0 с гол на Тимо Вернер в 75-ата минута.

Родриго вдъхна живот на Реал Мадрид в 80-ата минута, а Карим Бензема бе героят за „кралете“, след като реализира в 96-ата минута. По този начин Реал Мадрид се класира за полуфиналите на Шампионска лига.