Жан Виденов лапва 4200 лева пенсия

Бившият премиер няма таван върху парите си за старост

Политика
21:16 - 14 Декември 2023
8173
Жан Виденов лапва 4200 лева пенсия

Бившият премиер Жан Виденов е навършил необходимата възраст и съвсем скоро ще получи първата си пенсия. 45-ият министър председател на България ще прибира впечатляващите 4200 лева на месец, твърдят запознати.

Според закона всички лица, заемали премиерския пост, са освободени от правилото за таван от 3400 лева и могат да получават пълния размер на полагаемата им се пенсия.

Жан Виденов е дългогодишен университетски преподавател. В края на 2020 година обаче бе освободен от Европейското висше училище по икономика, тъй като ВУЗ-ът фалира. Виденов пробва да се включи в политиката и дори се яви на изборите, но претърпя тотален крах. След това отново потъна в мълчание.

Бившият премиер е доцент по управленски дисциплини и в момента подготвя професурата си. Той продължава да живее в скромното си жилище в Пловдив със съпругата си Каталина. Въпреки че според слуховете семейството му е инвестирало средства в прословутия Бевърли хилс – комплекс за богатите край село Марково, но къщата им там още не била готова.

Повечето българи помнят Жан Виденов с почти хлапашкия си външен вид като премиер. Сега злополучният социалист видимо е остарял. Кадърът е от 2020 г.