Жандармерия събра палатките пред румънското посолство

Актуални новини
07:35 - 14 Август 2020
26902
Жандармерия събра палатките пред румънското посолство

Кръстовището на бул. "Ситняково" и "Шипченски проход" пред Румънското посолство в София вече е свободно за движение. Протестиращи снощи блокираха с палатки, шатри, дървени скари, кофи за боклук и стари гуми движението в района.

По разказ на протестиращи обаче към 5.00 часа сутринта жандармерия с над 20 коли е дошла на място и е събрала палатките и всички вещи от барикадата.

Пак по разкази на протестиращи е имало напрежение с полицията. На няколко граждани са били взети личните карти и отведени настрана, предаде БНТ.

Имало е и провокатори - двама младежи са спукали гумите на бус, останал в района на кръстовището.

„Отвоюваме територия. Искаме да им кажем, че това не може да продължава. Те си мислят, че може да се борят срещу народа, но те са няколко хиляди човека, а ние сме 7 милиона, ще си върнем държавата на цената на всичко. Мирно, но на цената на всичко”, коментира протестиращ пред румънското посолство.

Рано сутринта полицията разчисти барикадите при Румънското посолство.

Остават блокирани три столични кръстовища - при Ректората, на Орлов мост и на бул. "Цар Освободител". Исканията на протестиращите остават непроменени - оставки на правителството и главния прокурор.