Жандармерията влезе в Кюстендил заради COVID-19

Униформените ще следят до неделя да няма струпване на хора на изложението на черешите

Общество
13:16 - 26 Юни 2020
3505
Жандармерията влезе в Кюстендил заради COVID-19

Специализирана полицейска операция се провежда от днес до неделя в Кюстендил. Операцията има за цел опазване на обществения ред, противодействие на извършването на престъпления и нарушения и стриктното спазване на противоепидемичните мерки, разпоредени със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция.

Служителите на районното управление в Кюстендил с участието на служители от дирекция "Жандармерия" ще следят за струпване на хора в района на изложението на черешова продукция в центъра на града. Ще бъде стриктно контролирано и движението на сезонните работници на територията на града.

За последните 24 часа има 13 нови случаи на заразени с коронавирусна инфекция в област Кюстендил. Всички положителни проби са на лица от община Кюстендил. Девет от положителните случаи са от ромския кв. "Изток". Всички установени нови 13 лица с коронавирусна инфекция са под домашна карантина.

Към този час настанени за лечение в Ковид-19 отделението на болницата са 18 души. От вчера до днес са хоспитализирани нови седем лица. През днешния ден предстои да бъде изписан един излекуван от коронавирус, информира директорът на МБАЛ "Д-р Никола Василиев".

Един възрастен мъж от града е в критично състояние. Той е с редица придружаващи тежки заболявания. Състоянието на останалите, настанени за лечение пациенти в болницата в Кюстендил, е средно тежко.