ЖЕГА: 160 бойни машини затварят Дунав мост

Любопитно
16:37 - 10 Май 2021
3262
ЖЕГА: 160 бойни машини затварят Дунав мост

Бойна техника и военнослужещи от Турция ще преминат утре, 11 май, през граничния пункт Дунав мост при Русе. 160 военни машини от състава на Съвместните сили на НАТО, организирани в 8 конвоя, ще пътуват за Румъния, за да се включат в ученията „Steadfast Defender – 21“ и „Noble Jump – 21”.

Тъй като военните ще потеглят към Русе от учебния полигон „Ново село“ през Омуртаг, все още не е ясен часът, в който ще пристигнат на граничния пункт. Както и други години, те ще се съберат на локалното платно на бул. „България и, когато са готови, ще бъдат допуснати в зоната на Дунав мост. Конвоите ще бъдат ескортирани от Военна полиция, предаде rusemedia.com.

Тъй като те не подлежат на проверка и заплащане на такси при преминаване на моста, ще бъдат пропуснати веднага. От българска страна е направена организация да им бъдат осигурени отделни трасета, за да не се смесват с автомобилите и камионите. Същото е предвидено и от румънска страна, където ще се използва през старото трасе за тирове.

Движението няма да бъде спирано, но ще се изчаква при преминаването по самия мост, за да не навлизат цивилни транспортни средства в колоната.