Жега! Светофарите се разтекоха!

Високите температури разтопиха и асфалта

Новини
18:15 - 13 Юли 2023
14634
Жега! Светофарите се разтекоха!

Температурите се повишават с всеки изминал ден, а много хора избягват да излизат през деня, за да избегнат топлинен удар. Въпреки че не са от плът и кръв, светофарите на кръстовището на Кооперативния пазар в столичния квартал "Люлин" буквално се разтекоха.

Жегата разтопи пластмасовия корпус на светлинните индикатори, а гледката повече прилича на филм на ужасите и като след Апокалипсис.

Пешеходците и шофьорите са притеснени да не стане някоя злополука, тъй като част от светлините се виждат, а друга не. Едната част от светофара отказа да работи, а хората от квартала се надяват бързо да бъде изпратен полицейски екип, за да може да регулира движението.

"Каква е тая жега, каква е тази конструкция? Преди светофарите бяха изградени от метал, а сега от пластмаса. Явно се пести вече и от материал", цъкаше с език възрастен мъж, оглеждайки се внимателно при пресичането.

На места в София се получиха и сигнали, че асфалтовата настилка се е разтопила, а гумите на автомобилите и обувките на пешеходците залепват за пътя.

В Пловдив медиците на Спешната помощ сa повикани днес да свестяват двама души, припаднали на работните си места в горещините. Лекарите са помогнали на млада жена, служителка в Централна поща и на 50-годишен мъж, след като им прилошало. Не се е стигнало до транспортирането им в болница, тъй като успели бързо да се съвземат. Под Тепетата днес термометърът показваше 38 градуса.

Следващата седмица се очакват още по-големи горещини, като на места живакът ще достигне 39-40 градуса!