Жега в Lupa.bg: Бунт тресе партията на Стефан Янев

Политика
14:46 - 14 Юни 2022
10474
Жега в Lupa.bg: Бунт тресе партията на Стефан Янев

Скандали тресат не само „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“ - бунтовни настроения развалят диспицлината и в партията на Стефан Янев „Български възход“, докладва пред Lupa.bg източник под пагон от обкръжението на бившия служебен премиер.

Причина за напрежението е опасно близката сътрудничка на Янев -  Ралица Симеонова. Генерали от най-вътрешния кръг около партийния лидер са бесни на брюнетката, която се опитва да дърпа конците в „Български възход“, уточни източникът на Lupa.bg.

Съратниците на Стефан Янев са гневни, че момата, родена в Лом през 1986 година, се изживява като командир на база личните си контакти с екс военния министър.

Че за Ралица има специално място в генералското сърце е обществена тайна – напористата дама започва като редови чиновник в администрацията на президента Румен Радев. Още там допада на Стефан Янев, който я харесва в професионален и личностен план.

Докато генералът ръководи двете служебни правителства, Симеонова е неизменно началник на кабинета му, ползвайки се с абсолютното му доверие. Когато Стефан Янев оглави военното министерство в правителството на Кирил Петков, никой не се изненада, че именно Ралица Симеонова бе избрана за заместник-министър на отбраната.

Тя беше второто назначение в кабинета след министъра и оглави най-важните ресори във ведомството. Вярната спътничка на Янев бе и първата, която си тръгна веднага след като шефът й подаде оставка.

В момента Ралица Симеонова е не просто координатор на новата генералска партия, а под нейно ръководство тече активно партийното строителство, потвърди информаторът на Lupa.bg, което дразни генералите от обкръжението на Стефан Янев.