Жегата настъпва, търсете сянката

Идват 40 градуса в петък

Общество
07:57 - 22 Юни 2021
888
Жегата настъпва, търсете сянката

Утрото ни посрещна с температури от 15 до 21 градуса. Предиобед над страната облачността ще бъде разкъсана до малко облачно. От запад ще се заоблачава и следобед над Западна и Централна България ще прегърмява и превалява.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 км/ч. Максималните температури за деня ще бъдат от 24 до 33 градуса, в югозападните райони - до 35, 37, прогнозира синоптикът Александрина Янкова.

Дъждовно ще бъде времето по морето, като валежите ще са концентрирани над Северното Крайбрежие, но следобед валежите ще спират. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток със скорост до 30 км/ч, в следобедните часове ще се усилва. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 19 градуса по северното крайбрежие до 21 градуса по южното. Вълнението ще бъде слабо с височина на вълната до един метър и половина.

В сряда ще превалява само над планините. Ще бъде горещо, а показанията на термометрите ще бъдат от 34 до 39 деления от градуса. В четвъртък ще се задържи горещо със следобедни превалявания над западните райони. От петък започва период с повече валежи и условия за гръмотевични бури, които ще продължават и в събота.