Желязков се закани: Ще има наказания за боя в парламента

След преглед на видеозаписите, ще стане ясно кои ще са санкционираните

Новини
12:40 - 01 Юни 2023
1306
Желязков се закани: Ще има наказания за боя в парламента

Председателят на НС Росен Желязков определи случилото днес като недопустимо. След като бъдат прегледани видеозаписите ще се види кои лица ще бъдат наказани според правилника на парламента, уточни той в парламентарните кулоари малко след провеждането на председателски съвет с партийните лидери.

Той съжали, че подобни сцени е имало на същата дата и миналата година и изрази надежда, че утре няма да има такова напрежение. Затова се обърнах и към народните представители да укротим палавите деца в себе си, добави Желязков.

Шефът на НС отхвърли обвиненията на БСП, че руши парламентаризма с прекратяването на пленарното заседание - по-рано Желязков прекрати парламентарния ден, след като "Възраждане"  и ПП-ДБ влязоха с остра конфронтация и се стигна до блъскане и обиди в залата. Той обаче благодари на социалистите, че не са се включили в сблъсъка.

"Право на политическия лидер е да прави оценки. Ако бе продължило заседанието, трябваше да продължи с декларацията на Божанков, след това декларация на ИТН и БСП. Сами разбирате, че продължаването на заседанието в този формат щеше да доведе до ново ескалиране на напрежението. Приемам упрека на г-жа Нинова, но това не бе насочено срещу БСП", обясни Росен Желязков.