Жена е със счупена ключица, след като 15-годишен с тротинетка я помете

Момчето е карало с над 50 км/ч

Общество
10:12 - 16 Септември 2024
1091
Жена е със счупена ключица, след като 15-годишен с тротинетка я помете

Жена е със счупена ключица, след като е блъсната от 15-годишно момче с електрическа тротинетка. Инцидентът става на велоалея на голям булевард в Пазарджик.

Снежана Захариева и 13-годишната ѝ внучка тръгват да пресичат на пешеходна пътека, за да стигнат до отсрещния тротоар.

„Тази пътека е отделена с велоалеи, но за да минем на нея, трябва да пресечем велоалеята. Споменът ми е, че пресичаме, стъпваме и има дърво, при което нямаме видимост нито към едната, нито към другата страна. Споменът ми е дотам, след това губя съзнание и се намирам на тротоара“, разказва пред Би Ти Ви жената.

Оказва се, че тя бутната от момче на елетрическа тротинетка. Граждани подават сигнал на 112, на място са изпратени екипи на Спешна помощ и Пътна полиция.

Много хора се събраха, искаха да ми помогнат да стана, отведоха ме с линейката. След снимки и изследвания се установи, че имам счупено рамо. Това е много нелепо, ако бяхме стъпили на велоалеята, щяхме да пострадаме и двете“, допълва Снежана Захариева.

По думите на жената е имало две момчета с две тротинетки. Според дъщеря ѝ причината е несъобразена скорост.

„Поляха ме с вода и след като се свестих, се коментираше, че е карал с висока скорост – не по-малко от 50 км/ч, но аз нищо не мога да кажа. Не усетих нищо, нито видях. Бяха двама с различни тротинетки. Единият се надвеси над мен, извини ми се и каза, че много съжалява, а другият се държеше арогантно към гражданите, които бяха там. Спореше, че са карали с ниска скорост, че са на велоалея и т.н.“, разказва потърпевшата.

Жената е с увредена лява страна вследствие на удара. Освен счупено рамо, тя има синини и охлузвания по кръста и крака. 13-годишната ѝ внучка остава невредима, но в силен шок и уплаха.