Жена му ражда - той играе 18 часа на "Футбол мениджър"

Не мога да му се сърдя, все пак обичам повече него, отколкото мразя играта, сподели след раждането половинката му Грейс

Новини
16:59 - 02 Май 2019
2143
Жена му ражда - той играе 18 часа на "Футбол мениджър"

Има и такива породи мъже - докато жена му се мъчи в родилното, той джитка "Футбол мениджър". 24-годишният Мат Пенроуз успя да запълни по-голяма част от времето си, докато чака раждането на своето дете - игра на лаптоп на най-великата игра.

Историята е следната - след като разбрал, че жена му ражда, той хванал първия влак от Лондон за Брайтън. В английската столица неговият любим Брайтън по това време играел приятелски двубой с Чарлтън на стадион "Дъ Вали", където преди години се подвизаваше и бившият български национал Радостин Кишишев.

Преди да влезе в болницата, Мат Пенроуз минал през дома му, за да вземе "някои важни неща" - лаптоп, на който да играе на "Футбол мениджър".

"Това беше много стресиращо раждане, така че не съжалявам, че играх. Трябваше някак да разпусна. Докато годеницата ми раждаше - общо около 38 часа, минах през половин сезон в играта. Това беше четвъртият ми сезон с Лацио - в първите три завърших на трето, второ, а след това и да спечеля най-сетне Скудетото. Прекарах страхотно време покрай "Олимпико"... Завърших престоя си в Лацио с две титли, една Купа на Италия и една Суперкупа на страната. Също така спечелих и лига Европа", сподели щастливият баща, но който акушерките не са гледали с добро око, докато преминавали покрай него из коридорите на родилното.

"Познавам го, изобщо не се изненадах, след като разбрах как е прекарал времето в болницата по време на моето раждане. Това е част от живота му - призна годеницата му Грейс, която ги дари със син Уго Пенроуз. - Мат е изтъкан от емоции, такъв си е. Не мога да му се сърдя. Все пак аз обичам повече него, отколкото мразя играта".

След това той показа снимка с рожбата си и написа в Туитър: "Надявам се, че всички сте тук - това е малкият човек, който чакахме всички. Представям ви моят нов асистент мениджър - Уго Пенроуз".