Жена на 46 г. и 22-годишен мъж са жертвите на пътя за Созопол

Новини
09:52 - 29 Февруари 2020
1736
Жена на 46 г. и 22-годишен мъж са жертвите на пътя за Созопол

Жена на 46 г. и 22-годишен мъж са загиналите при нелепата катастрофа по пътя Бургас-Слънчев бряг, станала около 22 ч. на 28 февруари, съобщиха от полицията.

Както "24 часа" писа, двамата са блъснати от турски автобус, който преминавайки покрай спрените им автомобили ги помел. Ето какво се е случило по официални данни на ОД МВР Бургас: На около километър след пътен възел „Юг“ в посока Созопол, възниква пътно произшествие с материални щети между лек автомобил "Ситроен Пикасо“,  управляван от 46- годишна бургазлийка и "Фолксваген Голф 3“, зад волана на който бил мъж на 22 г. от село Росен. По първоначални данни ситроенът  предприел изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последван от фолксвагена, който го застига и удря в  задната дясна част.

 
След катастрофата трите МПС-та спрели, като фолксвагенът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал ситроена. Докато водачите оглеждали намачканите ламарини по колата на 46-годишната жена, оставена на платното,  покрай тях преминал турски автобус, управляван от 33- годишен мъж от добричкото село Къпиново. Заради движение с несъобразена с пътните условия скорост / мокра пътна настилка и понижена видимост в тъмната част на денонощието/, движейки се в лявата пътна лента, рейсът блъснал  последователно двама пешеходци и спрения ситроен. От удара 46-годишната жена и 22-годишният мъж загинали на място.

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, пробите са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътят Бургас – Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел „Юг“ - к-с „Меден рудник“ – с. Твърдица - Маринка – кв. Крайморие“ – Созопол.