Жена от Еквадор „възкръсна“ преди погребението си

Инцидентът се разиграл в болница в централния град Бабахойо

Новини
17:00 - 13 Юни 2023
6407
Жена от Еквадор „възкръсна“ преди погребението си

Еквадорска болница е обект на правителствено разследване след инцидент, в който 76-годишна жена, която беше обявена за мъртва, се оказа жива.

Роднините на пенсионираната медицинска сестра Бела Монтоя бяха изумени, когато тя почука върху своя ковчег по време на погребението си. Инцидентът се разигра в болница в централния град Бабахойо.

Синът на Бела Монтоя, Гилберто Барбера, заяви, че това е уплашило всички и добави, че състоянието на неговата майка е все още тежко. Министерството на здравеопазването на Еквадор съобщи, че Бела Монтоя е приета в интензивно отделение на болницата Мартин Иказа в понеделник, докато те разследват случая. В изявление на министерството се посочва, че е

сформирана техническа комисия, която ще провери начина, по който болницата издава смъртни актове.

Според първоначалната информация, Бела Монтоя беше приета в болницата в петък със съмнение за инсулт и сърдечно-белодробен арест. Когато не реагира на реанимацията, дежурен лекар я обяви за мъртва. Семейството я откарало в погребален дом,

но по време на погребението в петък те чули странни звуци

и открили, че тя диша тежко. Барбера сподели, че бързо върнали майка си в болницата, но състоянието ѝ все още е сериозно.

Няма подробности за лекаря, който грешно констатира смъртта на жената. Медиите в Еквадор отбелязват инцидента с заглавия, празнуващи „възкресението“ на Бела Монтоя. Синът на пациентката разказва, че майка му е на кислород и сърцето ѝ е стабилно., а лекарите не предвиждат положителна прогноза.