Жена, пострадала при тежката катастрофа край Панчарево , остава за лечение в „Пирогов“

Общество
11:13 - 14 Септември 2022
1721
Жена, пострадала при тежката катастрофа край Панчарево, остава за лечение в  „Пирогов“

Една от жените, пострадали при тежката катастрофа край Панчарево на 6 септември, остава за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Пирогов“, съобщиха за БТА от болницата.

Тя беше приета в тежко състояние с комбинирана полифрактура. След инцидента й бяха направени няколко операции, които касаеха спиране на кръвоизливи в коремната област, бяха обработени счупванията й, жената беше настанена в реанима??ия. От „Пирогов“ посочиха, че й предстоят още операции. В болницата след катастрофата бяха закарани още трима души. Две момчета бяха прегледани от лекари и освободени за домашно лечение. Друго момче беше прието с тежка травма на главата.

По-рано днес от болница „Св. Анна“ съобщиха, че две от момичетата – на 14 г. и 18 г., които също пострадаха при катастрофата край Панчарево, са в стабилно състояние. Четири операции наведнъж са направени на младежа, приет в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Той вече се възстановява. При катастрофата в деня на Съединението млад мъж загина на място, след като е загубил управление върху автомобила си и се е ударил в движещата се насреща кола. В двата катастрофирали автомобила се е ударила и трета кола. Осем души пострадаха, трима от които – с опасност за живота. Те бяха настанени в три столични болници – „Св. Анна“, „Пирогов“ и УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.  Три дни след катастрофата почина едно от пострадалите момичета. Шестнадесетгодишното момиче беше прието в болница „Света Анна“ с черепно-мозъчна и гръдно-коремна травма, фрактури на бедрените кости и на ключица.