Жена се прави на ловджийка, глобиха я

Новини
16:34 - 26 Юли 2023
2524
Жена се прави на ловджийка, глобиха я

900 лв. глоба ще трябва да плати 39-годишна жена от с. Долни Пасарел, явила се на изпит за ловец с лична карта на друга кандидатка.

Л. А. призна вината си, че на 27 юни т. г. около 09.30 часа в сградата на Регионална дирекция по горите в Благоевград, противозаконно си е служила с лична карта на друго лице с цел да заблуди относно самоличността си членовете на комисия за провеждане на теоретичен изпит за придобиване на право на лов през 2023 г. Защитата на обвиняемата и прокуратурата се споразумяха жената да бъде освободена от наказателна отговорност и да й бъде наложено административно наказание глоба 900 лева.

На 27 юни полицията в Благоевград залови три подставени лица на изпит за ловци. В сградата на Регионалната дирекция по горите се е провеждал теоретичен и практичен изпит за придобиване на право на лов през 2023 г. 

На членовете от комисията им направило впечатление, че някои от явилите се лица не си приличат на външен вид със снимките в представените от тях лични карти. Това ги усъмнило и извикали полиция, която установила, че трима са ползвали чужди документи за самоличност на курсисти, от чието име се явили на изпита.

39-годишен мъж от гр. Пловдив, 21-годишен мъж от с. Узунджово, общ. Хасково и 39-годишна жена от с. Долни Пасарел противозаконно са си служили с официални документи за самоличност, издадени за други лица с цел да заблудят относно самоличността си длъжностни лица от комисията.