Жена ще командва пожарникарите във Враца

Старши инспектор Диляна Дамянова пое Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“

Топ
15:45 - 18 Декември 2023
5549
Жена ще командва пожарникарите във Враца

Старши инспектор Диляна Дамянова пое Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“(РСПБЗН)-Враца, след като днес бе освободен от длъжност досегашният началник, главен инспектор Тодор Гоцев, който навърши пределна възраст за служба в МВР – 60 години.

По думите на Дамянова тя е в системата от 20 години и в работата си ще продължи да дава всичко от себе си, следвайки примера на своя досегашен началник.

В приветствието си директорът на Регионалната дирекция ПБЗН - Враца комисар Кирил Василев припомни, че Тодор Гоцев е отдал 2/3 от живота си в служба на пожарната. Започва през 1986 година, след завършване на Академията на МВР и от тогава до днес изпълнява задълженията си като преминава през различни стъпала на йерархията, а от 2001-ва до днес е началник на районната служба.

„Вие дадохте много усилия и професионални решения в критични моменти. Вие направлявахте един отлично изграден екип, за да работи смело и достойно“, посочиха в поздравителния си адрес и колегите на Тодор Гоцев от районната служба, след което, спазвайки традицията, го окъпаха с два от противопожарните автомобили.

„Един началник никога не е началник без да има зад гърба си подкрепата на своите служители, каза Тодор Гоцев, изразявайки надежда, че постигнатите с годините успехи, при изграждането на колектива, ще се запазят и занапред. 

Той сподели и че сред първите неща, които ще направи като пенсионер, е да си подаде документите за включване в създаденото тази година във Враца доброволно формирование.

Дългогодишният началник в пожарната във Враца бе изпратен в пенсия с ритуално къпане

По традиция, официалното изпращане на служителите на „Пожарна безопасност“ завършва с ритуално къпане. Обичаят да се изпращат с къпане огнеборците, излизащи в пенсия, е своеобразно пожелание за здраве, дълголетие и спокойни старини. Редом с това за тържественост се изкарват машините от гаражите и се пускат сирените, а пръскането с вода от шланговете става на фона на техния вой.