Жена запали руското знаме и написа "убийци" пред руския културно-информационен център

Полицаите ѝ обяснили, че руснаците се разстройват така, съдът в София я оправда

Русия
11:00 - 02 Септември 2024
1762
Жена запали руското знаме и написа "убийци" пред руския културно-информационен център

Млада жена, която в знак на протест написа „убийци” пред руския културно-информационен център в София и запали руското знаме, разказа тази сутрин пред Нова тв за перипетиите си.

„Преди седмица се върнах от Донбас, където бях отвъд фронтовата линия и видях какво причинява руската армия на украинските цивилни.

Стояхме в мазето на украински дядо, дронове караха над нас, а бомби падаха около нас. Бях много разстроена и затова направих този протест”, обясни тя.

"Според мен не е нормално една държава да нападне съседската си държаваа по този начин и това е причината да направя този протест", допълва Александра Милева.

Тя разказва, че е прекарала в полицейския арест 23 часа. 

"Полицаите ми обясниха, че не съм направила нищо нелегално, но че ги дразня - че не било редно, че руснаците се били разстроили."

Александра Милева е студент по изящни изкуства. Живее в Ню Йорк, а в Украйна била, за да снима филм с научна цел за магистратурата си.

"Със сигурност не приравнявам всички руснаци към Путин, но това знаме е знамето, което танковете, които влизат в Украйна, носят", отговори тя на журналистически въпрос.

Казва, че това е протестът й срещу руската армия.

Последвал е бърз процес по указа за борба с дребното хулиганство. 

"Благодарение на моите адвокати аз не бях осъдена - съдията реши, че съм невинна", казва Александра тази сутрин пред Нова тв.