Жената на Брус Уилис изплака: Аз съм болногледачка, той е абсолютен зеленчук!

Ема Хеминг предупреди да внимаваме с признаците на деменция

Шоу
17:00 - 26 Септември 2023
20997
Жената на Брус Уилис изплака: Аз съм болногледачка, той е абсолютен зеленчук!

Съпругата на Брус Уилис - Ема Хеминг Уилис разкри нови ужасяващи подробности за здравословното състояние на актьора. 45-годишната клетница гостува в предаването "Тудей", където сподели повече за болестта по време на Световната седмица за борба с деменцията.

Когато водещата я попита дали актьорът е наясно със заобикалящата го среда, Ема отговори: "Трудно е да се каже. Със сигурност не ме познава вече."

"Трудно е за човека с диагнозата. Трудно е и за семейството. Когато казват, че това е семейна болест, наистина е така. Превърнала съм се в болногледачка", сподели Хеминг.

Диагнозата на Брус Уилис тя определи като “благословия и проклятие“. "Поне знам какво се случва с Брус и това го прави малко по-лесно. Беше ужасно с години да обикаляме по лекари без никаква идея какво става в главата му."

Ема се определи като "партньор, който се грижи"

Хеминг-Уилис даже си е измислила термин за себе си - “партньор, който се грижи“, а не болногледач. Тя добави, че съпругът й е истински дар и е научил двете им дъщери, Мейбъл и Евелин, на черти като любов, търпение и устойчивост.

“Това ги учи на толкова много - как да се грижат и обичат и това е наистина красиво нещо, което откривам в тъгата“, каза Хеминг Уилис.

Семейството на легендарния Брус Уилис обяви оттеглянето му от актьорската кариера миналата година в резултат на проблеми с говора. През февруари 2023 г. близките на актьора разкриха, че състоянието му е прогресирало и той е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция.

Признаците на фронтотемпорална деменция могат да включват проблеми с усвояването на речта, затруднения с двигателните умения като ходене и промени в поведението и личността.