Жената на ген. Мутафчийски спасила психично болна

Д-р Елена Мутафчийска дала пари и маски на жената

Общество
09:49 - 06 Юни 2020
9761
Жената на ген. Мутафчийски спасила психично болна

Съпругата на началника на Националния оперативен щаб ген. проф. Венцислав Мутафчийски - Елена, е спасила психично болна жена в разгара на първата вълна от COVID-19. За благородното дело съобщи журналистът Даниела Горчева, която се оказала позната на болната Катя (името е променено - б.р.). 

Столичанката се грижела за много болната си майка, но в пика на заразата си наумила да си търси работа и да се среща с хора. Така въпреки многобройните призиви да остане вкъщи и да не скита по улиците, Катя, сякаш напук, обиколила куп учреждения. И макар лекуващият психиатър да назначил терапия и да я записал в дневния стационар, ситуацията не се подобрила значително. Наложило се дори за целта болната да бъде изследвана за коронавируса - за щастие, пробата била отрицателна. 

Стигнала дори до съпругата на ген. Мутафчийски, която притеснила с фикс идеята си за работа. Но д-р Елена Мутафчийска, психиатър в столичния център, не просто не затворила телефона, а приела Катя в кабинета си, дала й немалка сума пари и маски, с които да пази както себе си, така и възрастната си родителка на легло, от заразата. Жената на генерала дори уредила на двете софиянки ежедневно да се носи храна, за да се минимизират социалните им контакти.