Жената от загиналото край Омуртаг семейство била зад волана на колата

Според свидетел, джип предизвикал зверската катастрофа на пътя Варна - София

Крими
14:45 - 21 Октомври 2019
2036
Жената от загиналото край Омуртаг семейство била зад волана на колата

Загиналото в неделя при катастрофа на пътя Варна - София край Омуртаг семейство е от Варна, уточниха днес от ОДМВР в Търговище. То пътувало във фаталния ден към родния си град с лек автомобил "Ситроен", собственост на тяхна близка от Смядово в област Шумен. 

От Пътната полиция в Търговище казаха, че възрастните били с поставени предпазни колани, а децата на задната седалка ползвали детски столчета за пътуване, както повелява законът.

С колан бил и 60-годишният шофьор на джип "Рено Карджар" от София, който се движел сам към столицата. По неясни засега причини на прав и сух участък от пътя близо до разклона за село Камбурово той рязко свал наляво и навлязал в лентата за насрещно движение, където ударът с движещия се правомерно ситроен бил неизбежен. Той също загинал при челния удар между двата автомобила.

Свидетел, който пътувал на стотина метра зад ситроена, казал на полицаите, че колата пред него се движела с около 90 километра в час, а джипът свил внезапно и я ударил челно. При удара двете коли се вдигнали във въздуха и паднали на пътното платно с трясък. Експерти твърдят, че при челен удар с над 70 километра в час органите на пътниците в тях неизбежно се разкъсват, тъй като колите спират, но телата продължават движението си напред.