Жената с най-дългите нокти на света ги отряза (Видео)

Аяна Уилямс държи световния рекорд от 2017 г. с обща дължина от 5,48 метра

Стил
14:46 - 09 Април 2021
3128
Жената с най-дългите нокти на света ги отряза (Видео)

Аяна Уилямс - жената с рекорд на Гинес за най-дълги нокти на женски ръце, ги отряза, пише "Пийпъл". Тя държи световния рекорд от 2017 г. с обща дължина от 5,48 метра. Тогава са й били нужни две шишенца лак, за да има маникюр с цвят. 

Преди да изреже ноктите сега, тя е подобрила стария си рекорд. На дясната и ръка ноктите са били с дължина 338,5 см, а на лявата - 395,05 см. С обща дължина от 733,55 см от ноктите на Аяна Уилямс вече са част от историята на рекордите. За да ги лакира, този път тя е имала нужда от 4 шишенца лак. 

Аяна пуска ноктите си дълги от около 30 години. 

"Знам, че ще ми липсват, но просто съм уморена от тях, така че е време е да идат", допълва тя.

Тя разкри, че е взела решението да изреже ноктите си, защото са й създавали затруднения в ежедневието. 

"Трябваше да бъда внимателна с всяко движение. Обикновено в съзнанието си съм една крачка напред, и предвиждам всичко, за да съм сигурна, че няма да ги счупя" - обяснява тя. 

В края на процедурата тя споделила, че ставите на ръцете й веднага почувствали облекчение. Ноктите на Уилямс ще бъдат запазени в Ripley's Believe It or Not - музей в Орландо, Флорида.

За да махне дългите си нокти, Уилямс е трябвало да посети специален лекар в отделение по дерматология. Там е използван електрически инструмент за изрязването.