Жената в Перник е пребита без причина, насилникът й е с криминално досие

Пострадалата продължава да е в кома

Топ
08:17 - 31 Юли 2024
2511
Жената в Перник е пребита без причина, насилникът й е с криминално досие

На този етап не е установена причина за бруталния побой, нанесен на 56-годишна жена в Перник. Това съобщи пред Би Ти Ви Венцислав Алексов от МВР-Перник.

Жената е пребита в 4.40 ч. на 29 юли пред денонощен магазин в кв. „Изток“. Деянието е извършено от непълнолетен пред друго момче. „Установено е, че двамата не са се познавали с потърпевшата, нямало е предистория“, заяви Алексов. Двамата са били задържани в 18 ч. на същия ден, като не е установено да са употребявали алкохол или опиати, но не е известно в какво състояние са били по време на деянието.

Извършителят е задържан за срок до 48 часа, като прокуратурата иска постоянен арест. Той има предишни криминални деяния – притежание на наркотици и кражба, но тъй като е непълнолетен е с чисто съдебно минало.

Жената е идвала да пие кафе всяка сутрин на мястото. Племенникът ѝ Борис Василев заяви пред Би Ти Ви, че преди побоя е била причаквана. След него тя се е прибрала вкъщи, но състоянието ѝ се е влошило и е извикана Спешна помощ. Жената продължава да е в кома в местна болница, като състоянието ѝ не позволява да бъде преместена за лечение в "Пирогов".

По повод призиви в социалните мрежи за саморазправа с извършителя, от семейството на пострадалата казаха, че искат справедливост, а не допълнителни вражди.