Жените изневеряват заради хормоните

Девет съвета, от които имате нужда, ако търсите партньор

Новини
22:30 - 11 Юли 2023
9097
Жените изневеряват заради хормоните

Младите жени с високи нива на естроген са по-склонни да изневеряват и често да сменят партньорите си, съобщава списанието New Scientist, позовавайки се на ново проучване. Тези жени се възприемат като по-привлекателни, отколкото другите.

Кристин Дюрант е психолог от Университета в Остин, Тексас. Заедно със своя колега Норман Лий измерили нивото на хормона естроген, познат и като естрадиол, в 52 студентки. Те били помолени да оценят степента на своята привлекателност и склонността си към смяна на партньора. Естрогенът е полов хормон. Счита се за женски хормон, но се среща и при мъжете.

В репродуктивния период повечето естроген при жените се образува в грануларните клетки в яйчниците. Малки количества естроген се образуват в надбъбречния кортекс, а при мъжете в тестисите. Естрогенът се образува и в мозъка и стените на артериите.

Когато Дюрант и Лий обобщили резултатите от експеримента, те установили, че жените с високи нива на хормона, правят секс с повече партньори, отколкото останалите. Те били склонни да лъжат, да мамят партньорите си, само и само да утолят сексуалния си глад.

Въпреки него анкетираните студентки не проявили предпочитание към секса за една нощ.

Ако не споделяте живота си с никого в момента, можете да използвате този период за преоценка и преосмисляне. Не приемайте търсенето на подходящ човек като трудна или пък невъзможна работа.

По-скоро вярвайте в процеса и в това, че заслужавате най-доброто. В следващите редове ще ви споделим няколко изпитани съвета, които ще ви помогнат да намерите вашата половинка.

Ето ги и тях:

Научете се да обичате себе си

Това вероятно е една от най-трудните стъпки, които човек трябва да предприеме. Липсата на любов към себе си може да ви тласне към токсични взаимоотношения, към прекаляване с храна, алкохол и дори наркотици. Като за начало – осъзнайте кои са вашите силни и слаби страни. След това се научете да ги приемате и цените. За да практикувате успешно любовта към себе си, трябва да знаете, че всяка част от вас е от значение. Ако постоянно се съмнявате в себе си, хората могат да усетят това и на подсъзнателно ниво да не искат да влизат във взаимоотношения с човек, който носи толкова много емоционален багаж.

Не правете компромиси

Ако търсите партньор от повече време, със сигурност ще има моменти, в които ще се чувствате буквално отчаяни. Тогава вероятно може би ще мислите, че проблемът е във вас, че трябва да промените нещо у себе си, да направите компромиси и да снижите критериите си, примирявайки се. Не правете тази грешка! Вместо това – изчакайте. След време ще усетите, че примирението не ви дава никаква “пълнота“ нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план.

Останете позитивно настроени

Опитайте се да не попадате в клопката на негативното мислене, само защото всички ваши познати и приятели имат половинка. Колкото повече негативизъм, съмнение и огорчение изпитвате, толкова повече това ще си личи, когато се опитате да общувате с нов човек. Това със сигурност няма да ви накара да изглеждате привлекателни.

Избягвайте бързите решения

Не превръщайте търсенето на партньор в състезание. Ако решите да вземете бързо и недотам обмислено решение, послушайте интуицията си и го направете, само ако усетите, че човекът е достатъчно добър за вас.

Намерете някой, който е на първо място добър човек

Може би в даден етап от вашето търсене на партньор ще усетите, че ви харесва да сте с някого, който ви обсипва с цветя, комплименти и подаръци. Имайте предвид обаче, че след време любовта ще отстъпи една крачка назад и това, което ще е наистина от значение е вашата истинска същност, както и тази на човека до вас. Така че изберете човек, който е добър изначало, пред този, който изразява любовта си по-добре.

Не спирайте да ходите по срещи

Не губете надежда, само защото сърцето ви е било разбивано в миналото. За да успеете да намерите правилния човек, трябва да сте отворени към хората и да не спирате да ходите на срещи. Запознанствата с много и различни хора ще ви помогнат да изберете този, когото усещате, че наистина е за вас.

Уверете се, че можете да общувате

Общуването е едно от най-важните неща в една връзка, така че уверете се, че можете да го правите с вашия потенциален партньор. Ако и двамата не се чувствате добре докато си говорите и се изслушвате, тогава вероятно това е нещо, върху което трябва да работите. Ако пък усетите, че между вас не може да протече нормално общуване, можете да помислите дали изобщо имате нужда от такъв човек до себе си.

Търсете човек, с когото споделяте общи интереси

Според популярната поговорка: „Противоположностите се привличат“, но всъщност трябва да знаете, че това, което държи двама души заедно са именно общите черти. Ето затова, търсете партньор, който споделя вашите интереси и хобита. Така ще можете да прекарвате времето си заедно, наслаждавайки се на компанията си и усъвършенствайки уменията си.

Партньорът ви трябва да ви вдъхновява

От съществена важност е човекът, на когото сте спрели избора си, да ви вдъхновява да бъдете по-добри и да вървите напред. Такъв човек ще ви мотивира и ще вярва във вашия потенциал. Ако в живота си имате човек с позитивна настройка, събуждайки се всяка сутрин, вие ще изпитвате удовлетворение и желание за живот.