Жертвата на банка Роксана Йовчева: Внимавайте, мамят ни най-нагло!

Новини
19:48 - 18 Август 2021
22359
Жертвата на банка Роксана Йовчева: Внимавайте, мамят ни най-нагло!

Роксана Йовчева е поредната жертва на банките у нас. Не е тайна, че постоянно се правят различни шашми в клоновете, с влоговете на хората, а наред с това и се злоупотребява с финансите им по сметките им в дебитни и кредитни карти.

Такъв е случаят и с Йовчева, който изля душата си пред хората. Стори го в профила си във Фейсбук, за да им уж по-голям отзвук и да намери адекватна защита срещу неадекватните действие на хората, работещи в банки. Които очевидно понякога и лъжат без да им мигне окото.

Ето и изповедта на Роксана Йовчева:

"Внимавайте много с Уникредит Булбанк! Миналият месец отивам в банката, където съм клиент от доста години за някаква операция и служителят, който ме обслужваше твърдо ми препоръча да преместя всички средства, които имам към дебитната си карта. 

Знаех че ще има промени и се съгласих.

Така или иначе си мислих да приключа с тази банка скоро, заради ужасните им условия. Две седмици по-късно отидох в друг клон и докато се разпечатваха документите по операциите, които правих, информативно попитах как да си закрия сметката и да не бъда клиент вече... 

Отговорът им ме потресе дълбоко. 

Казаха, че трябва да присъства и Теодор и той да си закрие сметката си също. Поисках повече информация, защото не познавам това лице, не съм давала пълномощно на никой и нямам представа, че някой има карта към моята сметка.

Тогава стана интересно ...

В същият клон Бургас Славейков, където преместих средствата си, два дни по-късно непознатият мъж входира молба за пластика към сметката ми и тя се одобрява. Картата тъкмо бе издадена и чакаше г-н Теодор Катрев да я вземе от офиса им.

Започнах да питам защо и как непознат човек има карта за моите пари?

Въртят се телефони и отговорът от по-висшестоящите бе: "Кажете, че е техническа грешка".

Изтеглих средствата и помолих да закрия и двете карти. Помолих за копие на документите, в които давам съгласие да бъде издадена дебитна карта на Теодор Катрев.

Така и не получих такова, разбира се. 

"След 24 часа ще получите обаждане със становище по случая." Съгласявам се и чакам. Такова няма, звъня на централният им номер и моля за информация.

"Отидете в клон Славейков, където е издадена картата и напишете молба с входящ номер."

На следващата седмица отивам в клон Славейков и любезно (въпреки, че бях бясна) моля управителя на клон Слaвейков да напиша молба. Тя обаче реши, че ще ме убеди, че историята ми е скалъпена и такъв човек не съществува, показваше ми монитора за да видя, че г-н Катрев не фигурира там и не ми позволи да напиша молба...

Следват много нерви от моя страна обикаляне по клонове и звънене по телефони на банката... Обясних на централният телефон, че управителят ме лъже и манипулира. Те пък потвърдиха отново, че ясно се вижда всичко, което казвам в системата им. (По-късно казаха, че точно когато ме е лъгала управител ката, е имало срив в системата...)

Три пъти се срещнахме с управителят онзи ден и чак на третият успях да входирам молба. 

Управителят на клона и служителите от централният телефон, не спираха да се оплитат в лъжи и никой не може да ми обясни как е техническа грешка, след като на едно и също място ми казват да си преместя парите и след 48 часа на същото място дават позволение на непознат да открие сметка и да има карта към средствата ми!

По телефона се опитаха да кажат, че картата на Катрев е към друга сметка, но като разбраха, че съм снимала документа, в който закривам и двете сметки, и смениха версията за пореден път.

Случайност? 

Сериозно ли?

Сега получих писмо към молбата ми. 

Молбата ми, в която моля за копие за документа с моят подпис. 

Писмото е, меко казано, нагло!

В него обясняват, че грешката е открита своевременно и сметката е закрита - "грешката" я открих АЗ и АЗ закрих сметката.

Посочвали, че картата не е дадена на трето лице - Същата, която чакаше в офиса човека, който можеше да тегли средствата ми, както иска и от където иска по всяко време. Която навреме унищожих АЗ.

Въпрос на късмет е, че не изтеглиха парите ми.

Правете си изводите сами и внимавайте!"