Жертвата на Валиумния изнасилвач: Бях спокойна, защото ми каза, че е гей

Топ
22:42 - 15 Януари 2020
6474
Жертвата на Валиумния изнасилвач: Бях спокойна, защото ми каза, че е гей

Първата жена от България, която подаде жалба срещу холандеца Йохан Стелинг-Верф - известен в Нидерландия като Валиумния изнасилвач, проговори за фаталната вечер. 32-годишната жена, която според медицинската експертиза е била изнасилена брутално с тежки травми и разкъсвания, решила да разкаже историята си, за да предупреди други потенциални жертви. Тя е дала интервю за холандската телевизия, което е излъчено във вторник.

Йохан Верф бе отведен на разпит за втори път днес, след като втора жертва подаде жалба срещу него

"Видях го, когато влязох в бара. Усмихна ми се и аз му се усмихнах. Красив, съвсем нормално изглеждащ мъж. Започнахме разговор, той ми предложи да отидем да хапнем нещо, съгласих се. Докато вървяхме той ми каза, че е гей и за това се почувствах по-спокойна и си помислих, че съм намерила нов приятел", разказа пжената, която е майка на три деца. Името й не се съобщава по нейно настояване.

Когато се запознали, тя му разказала за скорошната раздяла със съпруга си. "Пийнахме, хапнахме посмяхме се. Беше приятен събеседник. Започнах да се усещам замаяна и му казах, че е време да си тръгвам. Тогава той започна да се държи странно. Започна да ме души и  изгубих съзнание. Имах чувството, че ако се съпротивлявам, той ще ме убие. Имаше много кръв. Помислих си: това ли е края, тук ли ще умра? Спомням си, че плачех през цялото време, бях в шок", разказа още насилената жена.

"Той ме нарани много.  Помолих го да го ми отключи вратата. Не каза нищо, просто я отключи. Бях в болницата цяла седмица. Направиха ми двучасова операция. Все още не мога да си представя защо. Нямах никаква представа, че той е опасен. Той ще си намери нова жертва. Този мъж е наистина много опасен", категорична е жертвата на изнасилвача.

Красив и много опасен...

Припомняме, че Йохан Верф бе арестуван на 26 декември 2019 г., но скоро след това изненадващо бе освободен под домашен арест, под какъвто се намира и в момента. Той не е напускал жилището си в столичен квартал, където живее под наем, въпреки че съседите му са събрали подписка, с която искат да бъде заставен да си отиде от кооперацията незабавно.

Йохан Фредерик Стелинг-Верф има дебело криминално досие, а животът му прилича на филм на ужасите. Той е красив и чаровен, но изведнъж може да стане опасен, разказва за него холандски журналист. През 2006 г. в местната полиция постъпват жалби от няколко жени, които твърдят, че са били упоени и изнасилени от него. Преди да извърши престъплението, за което е обвинен у нас, Валиумният изнасилвач бил в Германия за месец. 

Днес насилникът беше отведен за няколко часа в СДВР, защото втора жена е подала жалба срещу него. Очаква се да му бъде повдигнато второ обвинение. Най-вероятно ще бъде арестуван отново.