Жертви и ранени след нощния обстрел по Украйна

Руските войски са нанесли удари с дронове по Харков и Одеса

Новини
09:12 - 02 Март 2024
1624
Жертви и ранени след нощния обстрел по Украйна

Късно през нощта руските войски са нанесли удари с дронове по украинския град Харков, като са били запалени автомобили. 

Атакувана е и била по-късно и Одеса, като се съобщава и за жертви и ранени, съобщава УНИАН.

"Преди това пристигнахме в един от районите на града. Информацията за жертви и щети се изяснява", каза кметът Терехов.

По думите му на място е избухнал пожар и са изпочупени стъкла на околните къщи.

"Към този момент няма пострадали. Счупени са прозорци на няколко високи сгради, две коли са изгорели до основи, има щети по гаражи. Отстраняването на последствията продължава", каза Олег Синегубов, председател на Областната държавна администрация.

Един от "шахедите", които руските войски пуснаха през Харков, се е озовал в двор в квартал Шевченковски, каза Дмитрий Чубенко, говорител на регионалната прокуратура, пред Suspilna Kharkov.

По думите му са били нанесени щети на четири автомобила и около десетина гаража. Изпочупени са прозорци и на повече от десет апартамента в близките високи блокове.

"Няма информация за ранени и загинали. Става въпрос за цивилна сграда, жилищен квартал. Намерен е атентатор самоубиец сред гаражна кооперация. Криминалисти и експерти по експлозиви търсят части от дрона. Тези фрагменти ще бъдат изпратени за преглед", каза Чубенко.

Руснаците са извършили и атака с дрон на Одеска област. Според Южните отбранителни сили няколко групи дронове са се насочили към района от Черно море. Впоследствие се появи информация, че дронове се движат от южната част на региона в посока Одеса. Тревога е обявена и в Николаевска област.

По-късно ръководителят на Одеската ОВА Олег Кипер съобщи, че през нощта в Одеса са пострадали жилищни многоетажни сгради поради руска атака от дронове.

Според Кипер в резултат на атаката на руски дрон в Одеса вече са известни седем ранени цивилни, сред които едно дете - 3-годишно момче, което е получило охлузвания на крака, като сега е под наблюдението на лекари. Шестима възрастни са в средно тежко състояние.