Жертви и ранени след руски въздушни удари в Донецк и Кривой Рог

Украйна
13:18 - 28 Август 2024
1288
Жертви и ранени след руски въздушни удари в Донецк и Кривой Рог

На 28 август руските сили са извършили ракетна атака срещу Кривой Рог в Днепропетровска област - родния град на президента Володимир Зеленски, съобщават местните власти.

Най-малко петима души са били ранени при нападението. Четирима мъже на възраст 29, 41, 44 и 60 години са хоспитализирани с рани от шрапнели, натъртвания и други наранявания, съобщи губернаторът Серхий Лисак. Сред ранените е и 54-годишна жена, но не се е наложило да бъде откарана в болница.

Властите съобщиха за експлозии в града около 10:50 ч. местно време. Пълните последици от нападението са в процес на установяване, предава Kyiv Independent. Знае се, че е имало пожар, повредени коли и инфраструктура.

Кривой Рог, с население от около 660 000 души, е вторият по големина град в Днепропетровска област. От началото на пълномащабната война той претърпя множество смъртоносни нападения от страна на руските сили. При мащабната атака с по над 100 ракети и дронове, извършена от Русия на 26 август, ракета „Искандер“ улучи хотел в Кривой Рог, убивайки най-малко четирима души и ранявайки петима.

Днес руските сили са хвърлили и въздушна бомба върху село Измайловка в Донецка област, при което е загинало четиричленно семейство, съобщи регионалната прокуратура. Родителите - на 45 и 53 години, 24-годишната им дъщеря и 17-годишният им син са открити мъртви под развалините на разрушена къща.

Според прокурорите руските сили са се целили в жилищен район, като най-вероятно са използвали управляема бомба.

Измайловка е село на фронта, на около 27 км южно от Покровск - град, който се превърна в най-горещата точка на руската офанзива в украинската Донецка област.