Жертвите на адския взрив в блок във Варна вече са три

Новини
14:24 - 16 Февруари 2020
3286
Жертвите на адския взрив в блок във Варна вече са три

Жената, която беше в тежко състояние и на лечение във ВМБАЛ - Варна е починала тази сутрин, съобщиха нейни близки. Става дума за възрастна жена над 80 години, която беше сред тежко обгазените от кошмарният инцидент във варненския квартал "Владиславово".

82-годишната Ивана Проданова бе сред 18-те обгазени хора вследствие на мощния пожар, като 4 от тях бяха деца, които след 48 часа бяха изписани от болницата в добро състояние. След злополучния 13 януари жената, когато стана взрива , получи тежко обгазяване, след което състоянието и се влоши и тя бе преведена в реанимацията на Военноморска болница.

 
След тежкия взрив загинаха бившият полицай Веселин Димитров и 53-годишна жена, която е живеела в съседния апартамент.

Припомняме, на 13 януари там избухна взрив, последвал от пожар в блок във варненския кв. "Владислав Варненчик". При инцидента пострадаха 3 деца и четирима възрастни, беше открит труп в апартамент, съседен на дома, където избухна взривът.

Няколко семейства бяха настанени в общински жилища. Общината търси начин да укрепи и възстанови кооперацията. Основната версия е, че взривът е предизвикан от 66-годишният бивш полицай. Причината е битова драма между него и жената, с която е живеел на семейни начала. Повечето от евакуираните семейства вече се върнаха в домовете си. В момента тече процедура по ремонт на пострадалите апартаменти и общи части в злополучния вход.