Жертвите на първата порция масов мор: Oт 44 до 93-годишни

Общество
10:20 - 27 Октомври 2020
6597
Жертвите на първата порция масов мор: Oт 44 до 93-годишни

Първата порция жертви от масовия мор от COVID-19, констатиран от здравното министерство, е на хора между едва 44 г. и 93 г., сочи справката на ведомството. 

42 са общо починалите за 1 ден от усложнения, предизвикани от коронавируса, като това е абсолютен рекорд за България от началото на епидемията на 8 март тази година. Жертвите са и такива с опасни за развоя на инфекцията придружаващи заболявания като хипертония, сърдечна недостатъчност и диабет, но и хора, за които няма данни да са страдали от такива състояния. 

Починалите са: 

Мъж на 79 г. с диабет, онкологично, сърдечно и хронично белодробно заболяване; мъж на 58 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване; жена на 93 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 87 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване; мъж на 75 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 90 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи  заболявания; мъж на 61 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 76 г. със сърдечно заболяване; мъж на 60 г. със затлъстяване, сърдечно заболяване и диабет; мъж на 58 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 76 г. с хронично белодробно заболяване; жена на 72 г. със сърдечно заболяване и диабет; жена на 49 г. със затлъстяване, диабет и сърдечно заболяване; жена на 76 г. със сърдечно заболяване; мъж на 89 г. с онкологично и сърдечно заболяване; жена на 73 г. със сърдечно, хронично бъбречно и хронично неврологично заболяване; жена на 70 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 76 г. със сърдечно заболяване; жена на 83 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 70 г. със сърдечно и хронично бъбречно заболяване; жена на 77 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 73 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 64 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 74 г. с диабет; жена на 64 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 61 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 70 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 78 г. със сърдечно заболяване; мъж на 44 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 71 г. с диабет и хронично бъбречно заболяване; жена на 89 г. с диабет и хронично неврологично заболяване; мъж на 69 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 87 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; жена на 72 г. със сърдечно заболяване и диабет; жена на 67 г. със сърдечно заболяване; жена на 69 г. със сърдечно заболяване; мъж на 62 г. с диабет и сърдечно заболяване; мъж на 84 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; жена на 71 г. с диабет, сърдечно, хронично неврологично и хронично бъбречно заболяване; жена на 68 г. със затлъстяване; мъж на 80 г. със сърдечно и хронично белодробно заболяване; мъж на 82 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване.

Изказваме съболезнования на семействата и близките на починалите.