Жест: Британски фенове събраха над 25 000 паунда за разплаканото момиченце на "Уембли"

Ако семейството на детето откаже парите, те ще отидат за благотворителност

Зимни
19:50 - 03 Юли 2021
4080
Жест: Британски фенове събраха над 25 000 паунда за разплаканото момиченце на "Уембли"

Британски футболни привърженици събраха над 25 000 паунда за подарък на малката фенка на Германия, която се разрида, след като "трите лъва" победиха Бундестима на "Уембли" на 1/8-финалите на Евро 2020.

Камерите уловиха емоционалната реакция на момиченцето, което бе заедно със своите родители на трибуните. Някои по-крайни фенове започнаха брутални подигравки с този кадър в социалните мрежи. Гари Линекер и Стан Колимор бяха сред тези звезди, които упрекнаха зевзеците. Други фенове обаче останаха разчувствани от искрената емоция на момичето. Един от тях бе уелсецът Джоъл Хюз, който създаде онлайн кампания, посветена на тази фенка. Първоначално посочената цел бе да се съберат едва 500 паунда, които да отидат за подарък на детето. Тази сума обаче бе многократно надхвърлена и след като повече от 2585 фенове се присъединиха към кампанията, събраната сума вече надхвърля 26 000 паунда.

Създателят на кампанията заяви, че целта е да се покаже, че не всички британци се държат по такъв ужасен начин. Той добави, че ако семейството на момичето откаже парите, те ще бъдат дарени за благотворителност.

"Благодаря за страхотната подкрепа. Все още не съм осъществил контакт с родителите, но съм във връзка с някои германски журналисти. Ще предложа крайна дата, на която тази кампания да приключи. След това, ако успея да се свържа със семейството, те ще получат цялата сума. В противен случай тя ще отиде за подходяща благотворителна организация", заяви Хюз, който добави, че би разбрал семейството, ако откаже да се свърже с него заради цялата публичност, която придоби историята, цитира Спортал.