ЖЕСТ: Дете на бежанци дари спестяванията си на бедно семейство от Гълъбово

Общество
10:44 - 21 Ноември 2019
3104
ЖЕСТ: Дете на бежанци дари спестяванията си на бедно семейство от Гълъбово

Дете на сирийски бежанци дари спестяванията си за ремонта на полусрутената къща, в която живее бедно, многодетно семейство от село Гълъбово, съобщи Би Ти Ви. Мустафа Шайков е тежко болен и сам отглежда децата си. Няма вода, осем години не е имал и ток. Хора от селото решили да организират кампания, за да му помогнат.

В нея решава да се включи и малкият Фирас Ибрахим. Детето спестява пари от закуски, за да ги дари на хора в нужда. Успява да спести 70 лв. и ги дава на Мустафа. Фирас казва, че след шест месеца отново ще събере пари и отново ще ги дари.

Семейството на детето е от Сирия и е в България от 7 години. Бащата Мухаммед Ибрахим казва, че го възпитава да помага на нуждаещите се с каквото и с колкото може. Той вярва, че човек винаги трябва да помага, защото Бог ще му го върне многократно. Мухаммед се запознал с историята на семейство Шайкови от с. Гълъбово и веднага изявил желание да помогне. Той и неговият малък син Фирас дариха одеяла и кашон с продукти.

Къщата на Мустафа Шайков се нуждае от спешен ремонт на покрива, защото тече. Кметът на общината също е помогнал с лични средства и в неделя майстори ще го ремонтират. Чрез кампанията са събрани 3190 лв.

Анонимен дарител от Благоевград е дарил 1000 лв. Хора са обещали да дарят и дограма, защото някои от прозорците са с найлон. Семейството има нужда и от телевизор.


Снимка: infomreja.bg