Жест: Кметове даряват пари за филм за Ботев

За финализиране на снимките са необходими над 30 000 лв.

Култура
15:48 - 07 Март 2021
2517
Жест: Кметове даряват пари за филм за Ботев

Кметове на кметства от цялата страна подеха дарителска акция за финализирането на филма за Ботев, съобщи Сийка Суркова, кмет на село Момчиловци и член на Националното сдружение на кметове на кметства. Идеята е на председателя на сдружението Румен Стоянов, който е кмет на Калофер.

Кметове на малки населени места от областите Плевен, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Видин вече дадоха своята лепта за заснемане на лентата.

Досега са заснети около 60 мин. от игралния филм за Христо Ботев. Режисьор е Максим Генчев, а в ролята на Ботев е актьорът Милен Жечев. За финализиране на снимките са необходими още над 30 000 лв. Българските боксьори Кубрат и Тервел Пулеви са поканени за участие в сцените на филма.

Малките кметове са категорични, че само обединени около каузата България можем да направим страната си такава, каквато искаме да бъде. Сдружението работи активно и защитава интересите на малките населени места, като в момента се обсъждат промени в Закона за гражданската регистрация и изборния праг.