Жестока чистка в Пирин, Бодуров излетя

Бившият голмайстор на Левски Станислав Костов, Китан Василев, Юлиян Попев и Емил Янчев също изгоряха

Спорт
19:08 - 22 Ноември 2022
2724
Жестока чистка в Пирин, Бодуров излетя

Борещият се за оставането си в Първа лига Пирин обяви, че предприема мерки и се разделя с редица водещи футболисти. Сред тях е капитанът на отбора и бивш национал на България Николай Бодуров.

Пирин заема 14-то място в Първа лига, като в дълъг период беше дори последен.

"Ръководството определя цялостното представяне на отбора до този момент като крайно незадоволително. Това е причината клубът да предприеме поредица от мерки за постигането на основната цел, поставена пред тима през този сезон - запазване на елитния му статут. Като част от тези мерки се приема привличането на нови футболисти, но и освобождаването от досегашния състав на някои от тях", гласи съобщението на клуба.

От Пирин добавят, че вече няма да разчитат на Бодуров, бившия голмайстор на Левски Станислав Костов, Китан Василев, Юлиян Попев и Емил Янчев.

"Клубът изразява специални благодарности към капитана Бодуров за цялостния му принос и най-вече за това, че бе един от стожерите на отбора, завърнал се в Първа лига", казват от клуба за 36-годишния защитник.

Още през октомври се появи информация, че Пирин може да се раздели с Бодуров и друг от опитните - Петър Занев. В медийни публикации се съобщаваше за конфликт на двамата с треньора Красимир Петров, който по-късно напусна. Футболистите обаче продължиха да играят за Пирин.

От края на октомври начело на Пирин застана Христо Янев.