Жестоко шубе тресе Галин. Бие си ваксина за маймунска шарка в Румъния

Певецът счупил телефоните на РЗИ, но ударил на камък

Шоу
16:49 - 05 Октомври 2022
3523
Жестоко шубе тресе Галин. Бие си ваксина за маймунска шарка в Румъния

Фолк иконата Галин е разтресен от жестока параноя поради епидемията от маймунска шарка на Стария континент. Близки до гласовития добричлия споделят, че след пандемията от COVID-19 новата вирусологична заплаха му е дошла вповече и певецът сън не го ловяло да не пипне новата зараза.

В последния месец Галин Гочев, както е цялото име на изпълнителя и продуцент, счупил телефоните на РЗИ да търси вариант да се ваксинира срещу коварната зараза. Бил мготов да си я поръча от всяка точка на света, колкото и да му струва, само и само да си осигури малко спокойствие.

За съжаление на певеца, а и не само, България се оказала единствената страна в Европа, заедно със Словакия, която не е одобрила документите на ЕС за ползване на единствената засега действаща ваксина срещу заразата - "Имванекс" (Imvanex жив модифициран Vaccinia Virus Ankara).

От началото на седмицата обаче препаратът се поставя в съседна Румъния, при това на смешно ниската цена от 10 евро на доза. Така че Галин планирал още през уикенда или най-късно следващия да отскочи до съседката ни, за да се бодне и да миряса.

"Често пътувам в чужбина, постоянно съм по участия, рискът е голям", оплаквал се изпълнителят на "S. O. S."

Както е известно около 90% от случаите на заразени с шарката са на мъже, за които е известно, че са хомосексуални, бисексуални или други мъже, които правят секс с мъже. У нас потвърдените инфектирани са 6.