Жестокост! Мъж влачи куче за теглича на колата си

Злосторникът е намерен от полицията

Общество
15:44 - 22 Декември 2019
2150
Жестокост! Мъж влачи куче за теглича на колата си

За поредна жестокост към куче сигнализира читателка.

Кучето било вързано за теглич и влачено по пътя от изхода на Враца към Мездра. Природозащитници го открили да лежи безпомощно, ужасено и цялото в кръв. Оказало се, че е женско, и го кръстили Джеси, съобщава  TrafficNews.

„Беше на рентген, преглед и първа помощ в клиника във Враца, има много охлузни рани по краката и с разкъсана муцунка. И най-лошото - има перикардиален излив - течност в гръдната кухина, трябва спешно изтегляне и денонощно лекарско наблюдение на стационар. В момента пътува към ЦВК, София където ще я приемат спешно. Имаме нужда от помощ за пътуването до там, лечението и стационара, по-късно ще разберем колко пари ще са нужни”, пишат хората, спасили животното.

Те разказват също, че полицаи са дошли на място и приели случая много професионално и присърце. Дори един от тях – Христо, ще плати две от рентгеновите снимки в клиниката във Враца.

Мъжът, причинил жестокото деяние на Джеси пък, е намерен от полицията.

„Повече засега не можем да напишем, за да не пречим на разследването. Единствено можем да съобщим, че Джеси е била изоставена наскоро от някой в ЖК „Дъбника” - ако някой я познава и иска да помогне с дарение или със сведения по случая. Състоянието й е тежко заради излива и още не се знае дали ще оживее. Но трябва да направим всичко възможно. Ако се спаси, ще има нужда от приемен или постоянен дом”, пишат хората, помогнали на животинчето.