Жестокост: Син остави болния си баща да умре като куче

Милко Гълъбов ще отговаря пред съда за прегрешенията си към родителя си

Общество
16:08 - 24 Ноември 2020
2033
Жестокост: Син остави болния си баща да умре като куче

86-годишен дядо от пловдивското село Брестовица е бил жестоко изтезаван от родния си син. Наркоманът Милко Гълъбов не полагал никакви грижи за неподвижния си баща, многократно го оставял да лежи гол на земята, не му давал вода и лекарства, изяждал храната му, която социалният патронаж доставял.

Славчо Гълъбов не можел да говори и не бил в състояние да се защити или да се оплаче на някого. Мъчението за възрастния човек продължило повече от месец и половина - от 14 юли 2019 г., когато го изписали от болница, до началото на септември. Накрая той издъхнал. Тези шокиращи факти са описани в обвинителния акт срещу сина, който днес се яви в пловдивския районен съд за разпоредителното заседание по делото.

Оказа се обаче, че 52-годишният Милко Гълъбов няма лична карта. Пред съда обясни, че била счупена, а за да удостовери самоличността си, представи смачкан акт, написан му от КАТ.

Съдията Георги Гетов отложи делото за 12 януари догодина с мотива, че с въпросния документ не може да се идентифицира подсъдимият. За следващото заседание ще бъде изискана справка от сектор "Български документи за самоличност".

Гълъбов е осъждан досега 12 пъти за наркотици. Заради жестокостта, проявена към баща му, може да получи до 3 г. затвор.

Снимка: 24 часа