Жириновски бере душа след 8 ваксини

Топ
18:45 - 09 Февруари 2022
9164
Жириновски бере душа след 8 ваксини

Владимир Жириновски, председател на Либерално-демократическата партия на Русия, е хоспитализиран в тежко състояние с COVID-19 в Централната клинична болница в Москва, съобщава ТАСС. Той е имунизиран с фрапиращите 8 дози срещу вируса.

Според предварителна информация Жириновски е с двустранна пневмония, а белите му дробове са засегнати на 50-75%. Състоянието на 75-годишния политик се оценява като тежко.

Жириновски беше един от първите в Русия, които бяха ваксинирани със "Спутник" V през септември 2020 г.

"Владимир Волфович е хоспитализиран и е в тежко състояние в болницата. Той е там от няколко дни", казва събеседник на агенцията.

От пресслужбата на либералдемократите обаче коментират пред ТАСС, че Жириновски продължава да работи и се чувства добре.

Лидерът на Комунистическата партия на Руската федерация Генадий Зюганов, коментирайки информацията за заболяването на политика, пожела на Жириновски да се възстанови бързо.

"Пожелавам на всички здраве и на него, притеснявам се, че всички са болни, че има малко помощ. Нека всички заедно се преборим с тази инфекция и пожелаем на всички много здраве. Надяваме се, че Владимир Волфович също ще се справи успешно с болестта. Той беше ваксиниран няколко пъти и мисля, че ще оцелее", казва Зюганов в интервю за NEWS.ru.