Жители на „Овча купел“ изреваха пред Lupa.bg: Разкарайте наркоманите!

Ужасяваща гледка - дърво, прободено със спринцовки, стряска хората и гони децата от столичния квартал

Новини
11:39 - 29 Май 2019
7611
Жители на „Овча купел“ изреваха пред Lupa.bg: Разкарайте наркоманите!

На невероятна гледка се натъкват живущите в една част от столичния квартал "Овча купел - 2" - дърво, прободено от спринцовки от наркомани! И това е всеки ден, а никой не предприема мерки, научи Lupa.bg.

"В този квартал има доста накромани, които ползват хероин или метадон", сподели пред Lupa.bg един от хората, които живеят доста години в блок, намиращ се до това дърво.

"Неприятно е като гледка, децата ни играят там, но никой не иска да махне проклетите спринцовки, тъй като се притеснява от зараза", проплака майка на 6-годишно момиченце.

"На много може да им се стори смешно, но не е. Не трябва да се подминава това с лека ръка. Няколко пъти сигнализирахме на общината, но нищо. Последният път се прибирам от работа в по-късните часове и гледам един, който лежи до пейката и едвам диша! Хванах го под ръка и понеже болница "Доверие" е до нас - право в спешния кабинет", споделя с тъга и все още уплах Иван Методиев.

"От малък си спомням как още в училище се бодяха... Гонили са ме даже да ми взимат пари и т.н. Явно оправия няма, но поне вече не е толкова масово както преди", каза Владислав Александров.

Хората от квартала искат намеса на общината, искат помощ - да се разкара това дърво и да се махнат наркоманите, за да имат спокоен живот.