Жители на кв. "Изгрев" пред Lupa.bg: Изроди убиват дървета с нафта!

Столичани се оплакаха, че се пробиват умишлено дупки в стеблата, за да загинат и някой да получи право на строеж

Новини
13:02 - 03 Май 2019
4117
Жители на кв. "Изгрев" пред Lupa.bg: Изроди убиват дървета с нафта!

Хора без съвест и морал задействаха пъклен план и започнаха целенесочено да убиват дърветата в столичния квартал "Изгрев", разбра Lupa.bg.

Причината е районът да бъде обезлесен, а някой да получи разрешително за строеж.

"Зад блока ми се мъчим да запазим ЖИВИ малкото дръвчета, които ни дават буквално живот! И виждам това - пробиват им дупки, през които им сипват нафта, химикали, за да ги убият и да получат разрешение за строеж! Имаше два огромни ореха! За една нощ изчезнаха", съобщи читател на Lupa.bg.

В България законът не позволява сеч на орех.

"Това е причината в малките часове на денонощието да ги изсекат. Сега бавна и мъчителна смърт очаква останалите дръвчета. Отивам да се оплача в общината, а вие още купувайте от "Артекс"! Ако имаше как, щях да си седя в една кола и като дойдат тия продажни нещастници, като ги вържа за дръвчетата, па да им сипя една доза в гърлото от това "тяхното"! Плаче ми се...", сподели гневен друг жител на квартала.

Случващото се е в кв. "Изгрев" - градинката на ъгъла между ул. "Русаля" и ул. "Самоков".

"Говорих с полицай относно строежа на "Артекс", "Диамант 2", че не спират да работят между 14.00 - 16.00 ч., включително в събота. Служителят с тъга ми обясни, че заради тях са променили закона преди няколко месеца. Щом е строителен обект, работят целодневно и някогашният закон да се пази тишина в горепосочения часови интервал НЕ ВАЖИ! Отделно общината им дава разрешително и могат и през НОЩТА ДА СИ НАЛИВАТ бетон! Така че: "Госпожо, няма какво да направим, нито за шума, нито за тревните площи“, беше краткият отговор на на полицая", допълва възмутената дама.