Жители на "Горубляне" подновяват протестите

Общество
09:13 - 10 Май 2024
1590
Жители на "Горубляне" подновяват протестите

Жители на столичния кв. Горубляне организират пореден протест тази неделя (12 май) от 16 ч. на бул. "Цариградско шосе".

Исканията и проблемите на жителите обобщи арх. Янита Тарабанова от Инициативния комитет.

Те са свързани с довършване на канализацията, проектиране на булевардите в ПУП Горубляне Запад, детски градини, устройствените планове за Крайречен (Черешите и Шамако), за Воден парк Искър, ПУП ж.к. Експериментален по чл.22 от ЗУТ да влезе в сила тази година, да започнат обезщетенията по чл.10б от ЗСПЗЗ за признатите като собственост, но не възстановени в реални граници имоти.

"На срещата ни с Васил Терзиев на 15.03.2024 г. бяха поети ангажименти от служители на Столичната община, които за съжаление не се изпълняват. Това ни принуди да възстановим протестите си с ежеседмично затваряне на бул. „Цариградско шосе“, казват от Инициативния комитет.

"Въпреки че проведохме по една среща с районния кмет Ивайло Кукурин и с Васил Терзиев, комуникацията с администрациите и с НАГ не е добра. Нищо не се случва и с детската площадка на ул. “Шиндра”, а тя е втората за 10 хиляди души. Искаме срокове по всички искания! Може да са дълги, но искаме да знаем, че е поет времеви ангажимент", подчерта арх. Янита Тарабанова.