Жители на "Младост" на протест

Повод за недоволството е забавеното саниране на блоковете им

Актуални новини
09:36 - 26 Януари 2020
2017
Жители на "Младост" на протест

Жителите на 4 блока с над 400 апартамента в столичния квартал "Младост“ излизат на протест днес. Повод за недоволството им е забавеното саниране на блоковете им по Националната програма за енергийна ефективност.

Бунтът на гражданите е предизвикан от решението на новоизбрания кмет на общината арх. Стефан Стефанов, който решава да обезсили приключилия конкурс и да започне конкурсната процедура отново.

"Това разтакаване не ни е необходимо и ние приемаме това като чиста клептокрация“, заявяват протестиращите.

Процедурата по санирането на бл. 451, бл. 457, бл. 220А и бл. 213 е започната още преди пет години.

"Междувременно за това време вече имаме четвърти кмет на район Младост, като през целия този период преодоляхме всички административни пречки. В момента са приключили всички процедури и има избрани изпълнители за четирите блока, като очаквахме да започне строителството всеки момент, но отново администрацията се постара да ни разочарова с решението си - "НОВ КМЕТ - НОВ КОНКУРС", се казва в декларацията на недоволните граждани.

Протестът ще се проведе зад бл. 451 на 26.01.2020 г. от 12 ч. днес.

Там ще бъде проведено и общо събрание на Сдружението на собствениците, на което е поканен и кметът на района – арх. Стефан Стефанов, за да обясни пред гражданите защо решава да провежда нова процедура, което отново ще забави санирането на блоковете им.