Жителите на Руски паметник под нова блокада (СНИМКИ)

Затвориха и двата подстъпа на двете преки на столичния булевард "Македония"

Новини
13:10 - 14 Май 2021
1678
Жителите на Руски паметник под нова блокада (СНИМКИ)

След стреса от ремонта и ужасът с паркирането в района на Руски паметник, сега жителите на столичния квартал трябва да изтърпят още едно неудобство. Оказа се, че от двете преки на булевард "Македония" - ул. "20-ти април" и "Ивайло", са затворени.

Първоначално беше обещано, че няма да има подобни действия от страна на изпълнителите на ремонтните дейности, но метални огради ги блокираха.

"На маймуни ни направиха! Възрастен човек трябва да обикаля като ненормален, за да отиде до поликниниката. Децата не могат спокойно да отидат на училище, трябва да заобикалят големи разстояния. Ако се наложи, недай си Боже, на някой да отиде по спешност до болницата, няма как да стане по лесен начин. Възрастните и майките с колички не могат да стигнат до градинките, където излизат и се разхождат", коментира пред Lupa.bg жител на квартала.

Сега вече е невъзможно да прекосиш от едната страна до другата, а трябва да се правят обходи със стотици метри, ако имаш необходимост да отидеш и да си свършиш работа. Така блокирани останаха болници, поликниника, магазини и кафенета, както и детски градини и училище, които се намират в района.