Жив или мъртъв е соченият за убиец на Митко от Цалапица?

От 27 август следите на Рангел Бизюрев се губят, спрял е да ходи на работа

Общество
10:20 - 08 Септември 2023
3623
Жив или мъртъв е соченият за убиец на Митко от Цалапица?

Нов протест готвят жителите на Цалапица и близките на убития 24-годишен Димитър Малинов. Напрежението в селото не стихва вече втори месец.

В четвъртък вечерта отново имаше блокада в центъра на Цалапица. Повече от 40 дни близките не спират да търсят информация от институциите и да питат защо не е задържан основният заподозрян за убийството, който се укрива в Германия.

Протестиращи обградиха къщата на бабата на близнаците, които признаха, че са помогнали на сочения за извършител на убийството. „Това беше провокирано, след като се срещнах с бабата и тя най-нагло ми се хилеше в лицето. Като се качи в автомобила си, ми показа среден пръст”, споделя майката на жертвата Атанаска Бакалова.

Почернената жена каза още, че близките на Рангел Бизюрев също искат той да се прибере в България и, ако е виновен, да понесе последствията си. Опасенията им обаче били, че той може да не е жив. „Слязъл е в Германия, видели са на записи на летището. Бил е няколко дни на работа и на 27-и е изчезнал”, заяви Атанаска Бакалова. Според нея синът ѝ е бил убит от няколко човека. 

Семейството няма пари за адвокат и все още събира средства чрез дарителска сметка.