Жив пътник от „Титаник“ открит върху айсберг през 1990 г.

29-годишната през 1912 г. Вини попада в пролука във времето

Мистика
22:27 - 11 Февруари 2020
183278
Жив пътник от „Титаник“ открит върху айсберг през 1990 г.

На 24 септември 1990 г. в Атлантическия океан рибарите, които ловят риба в северните океански райони, спасяват млада жена, която е „кацнала“ върху огромен айсберг. Появата й шокира екипажа на траулера под командването на капитан Карл Йорген Хас. Шокираща е гледката и самата жена. Решават, че е луда, а и тя се държи по твърде странен начин. Освен това е облечена старомодно - по начин, близък до времето, когато „Титник“ потъва.

Говоренето й също напомня началото на 20 век. Вини Коутс казва, че е на 29 години и моли капитанът и моряците да спасят другите пътници на „Титаник“, който потъва. Вини обяснява, че се качила на кораба в английския град Саутхемптън. За да докаже, че не лъже и не си измисля, младата жена показва билета за лайнера, погълнат от водите на Атлантическия океан преди 78 години.

Вини е предадена на лекари на сушата. Медици и психолози започват да записват всяка нейна дума и да проверяват казаното от младата жена. Оказва се, че всичко съвпада - и билета, и присъствието й на лайнера. Вини е подложена на детектор на лъжата и кръстосана анкета с опитни психолози. Установено е, че не лъже и не си измисля. Лекарите не я признават за луда. Но с всеки изминал час Вини остарява и скоро умира. Все още остават неразгаданите въпроси за странната й поява върху айсберга и убеждението й, че от потъването на „Титаник“ са минали само няколко часа. Много са тези, които смятат, че Вини е попаднала в някакъв времеви и пространствен портал.