ЖИВКО, ГЛЕДАЙ: Гуардиола гъзарее с часовник за £1 млн.!

Бижуто на Richard Mille е много рядко, от него има изработени 50 броя в света

Спорт
17:10 - 11 Април 2024
6319
ЖИВКО, ГЛЕДАЙ: Гуардиола гъзарее с часовник за £1 млн.!

Наставникът на Манчестър Сити - Хосеп Гуардиола, носи един от най-скъпите часовници в света. И с основание, тъй като той се радва на "валутния дъжд", който арабските собственици на клуба изсипват на "Етихад".

Испанският мениджър беше забелязан да носи един от най-редките и скъпи часовници в света по време на гостуването на Сити на Реал Мадрид във вторник вечер на "Сантяго Бернабеу".

Двубоят беше истинско зрелище и завърши 3:3 - резултат, който остави развръзката за реванша в Англия идната седмица.

Часовникът на Гуардиола е проектиран от елитната марка Richard Mille и е създаден специално за суперзвездата в тениса Рафаел Надал.

Рафаел Надал също разполага с бижуто за милион паунда

Часовникът Calibre RM 27-01 се отличава с механизъм с турбийон (б.а. - устройство, което се среща в някои механични часовници и има за цел да подобри точността. Чрез постоянна промяна на позицията си то елиминира всякакви отклонения, свързани с гравитацията) с ръчно навиване и отворен дизайн, който показва зъбните колела и стрелките, а също така има жълти линии и точки, които представят минутите и часовете, и червен връх на стрелките, показващ часа.

Изданието 27-01 също така счупи рекорда за най-лек механичен часовник на всички времена - теглото му е само 18,83 грама, включително каишката.

Часовникът е толкова рядък, че в света има само 50 версии, като сред щастливците са Гуардиола и Надал. И не е изненадващо, че ако искате да го притежавате, той ще ви струва около 1,1 млн. паунда.