Живко Петров прави околосветско пътешествие с музика

Нещо за четене
14:55 - 10 Декември 2021
3857
Живко Петров прави околосветско пътешествие с музика

Да тръгнеш от Аржентина, да минеш през Лондон, Ню Йорк и Стокхолм, а на финала да се окажеш във вихъра на жизнерадостна софийска неделна утрин. И това любопитно пътуване да продължи само 20 вълшебни минути. Звучи невероятно, но именно това се случи вечерта на 9 декември в столичен клуб, в който JP3/Живко Петров Трио представи пет от новите си композиции, видя Lupa.bg. В свят, в който да пътуваш става все по-трудно, виртуозните музиканти предлагат истинско околосветско пътешествие със своите пиеси, подготвени за предстоящия им нов албум. Те са вдъхновени от местата, където са пътували членовете на триото, и зареждат публиката с емоциите, които тези места носят.

Името на пианиста Живко Петров от години се счита за марка за качество и това за пореден път бе доказано на концерта в София, на който за първи път пред публика бяха изсвирени новите пиеси на триото му. Заедно с колегите си Димитър Семов (барабани) и Димитър Карамфилов (контрабас) той създаде за своята публика истински празник в деня, в който православната църква почита Света Анна. Музикантите не просто свиреха, а общуваха директно с хората в клуба, като им разказваха истории около своите пиеси, задаваха им въпроси, без да пропускат да изслушат отговорите, и не спираха да се шегуват. Те успяха дори да включат публиката в изпълнението на една то пиесите, приканвайки я да ръкопляска по определен начин в синхрон с композицията.

В рамките на концерта прозвучаха добре познати на феновете на съвременния български джаз пиеси на JP3 като „Memories of a Summer with You”, „It’s a Thrill”, „Look Around”, „One Day in Paris” и др. В същото време обаче триото поднесе и приятна изненада, предлагайки на публиката си половината от пиесите от новия си албум, чиито записи все още предстоят. Заглавието на албума е „On the Way”. Той идва като своеобразно продължение на предишния албум на триото – „Change the Way”. Ще включва 10 пиеси, вдъхновени от различни места, където са пътували тримата музиканти. Във въпросната вечер те изсвириха пет от тези пиеси – „Girl from Argentine”, „London, after Rain”, „Taxi in New York”, „Stockholm Like at Home” и „Sofia Sunday Morning”.

Сред аплодиращите новите пиеси бе забелязана Мария Илиева, която от години работи с Живко Петров. Тя се бе настанила пред сцената и видимо се вълнуваше от музиката, която слуша. След финала на концерта звездата публикува в социалните мрежи свои любителски записи на откъси от него с коментар „Фантастични”.