Живко Петров с ексклузивен концерт

Маестрото представя „20 прелюдии за пиано” в София

Новини
17:03 - 12 Април 2023
3022
Живко Петров с ексклузивен концерт

Истинско пиршество за добрия музикален вкус се подготвя след дни в София. Това е ексклузивен концерт с авторска музика на Живко Петрова, която много рядко може да се чуе в изпълнение на живо.

Маестрото е сред най-активните музиканти в страната ни, но най-често – в проекти с други свои колеги. В последната година това бяха основно Хилда Казасян, Белослава и артистите от триото му JP3 – барабанистът Димитър Семов и басистът Димитър Карамфилов. Сега феновете на хубавата музика имат възможност да го видят в центъра на сцената с композициите от двата му солови албума – награденият с „Икар” After 4 и не по-слабо въздействащият Ten. 

Концертът е насрочен за 18 април от 20 часа в Sofia Live Club. Маестрото ще представи своята книга-албум „20 прелюдии за пиано”, в която са публикувани нотите на творбите от двата солови албума, размисли, свързани с работата му, както и кадри от фотосесии на Стефан Щерев и Тина Халкова. Изданието е издържано в характерния за Живко Петров минималистичен стил в черно и бяло, като съдържа и USB флаш памет с форма на ключе, в която са записите от двата албума. Петров казва, че това е ключът от неговото сърце, защото композициите му са изключително лични. Концертът е с автограф – меломаните ще могат да получат автограф върху собствения си екземпляр от книгата. 

Тя вече беше представена в Созопол на 1 септември миналата година в рамките на „Аполония”. Имаше представяния и в Бургас, Варна и Пловдив, а софийската премиера беше бутикова – с много малко гости, допускани само с покани, и се състоя на 27 септември. Концертът на 18 април дава възможност, каквато почитателите на хубавата музика в столицата отдавна не са имали – да чуят на живо виртуозни солови изпълнения на маестрото.

Фотография: Стефан. Н. Щерев