Животът е песен! Започва „Санремо” 2021

Култура
18:27 - 02 Март 2021
1032
Животът е песен! Започва „Санремо” 2021

Тази вечер от 21,45 часа ще вдигне завеса 71-ия фестивал на италианската песен „Санремо” с финал на 6-и март. Той се провежда при строги мерки за сигурност заради пандемията, съобщи БНР.

Mотото на фестивала е „Музиката не спира”. Участват 32 изпълнители. 26 от тях са известни имена като Ермал Мета, Ариза, Малика Аян и др., а новите са 8. По покана на артистичния директор и конферансие на фестивала, телевизионен водещ и бивш диджей Амадеус, постоянни гости през петте вечери ще са рапърът Акиле Лауро и футболната звезда на Милан Златан Ибрахимович, който няма да отседне в хотел, а в личната си яхта.

Програмата на фестивала включва и много гости: „Ще бъде едно богато шоу всяка вечер, независимо, че ще приключва след полунощ”, каза артистичният директор на „Санремо”  Амадеус.

Специалните гости - певци, актьори и спортисти са 23-ма. Сред тях и Лаура Паузини, носителка на  наградата „Златен глобус” за тази година за песента си „Io si” ( „Aз да”). Тя е от филма на режисьора Едоардо Понти  “La vita davanti a se” („Живот пред себе си”) с участието на София Лорен.

„Санремо” ще бъде като телевизионно и радиошоу на обществената медия РАИ, защото в театър „Аристон” няма да има публика, нито фенове из едноименния град, като мярка срещу Covid ситуацията.

Чудесно пролетно време в област Лигурия приветства деня на фестивала. За разлика  от предишните издания, в града на цветята - Санремо няма туристи, а театър „Аристон” ще е без публика и аплодисментите ще са на запис.

Хотелите и ресторантите работят за тези свързани със събитието и атмосферата е малко тъжна и необичайна:

„Дано няма друг такъв фестивал”, каза актрисата Матилде Де Анджелис, помощник конферансие на водещия Амадеус тази вечер.