Животни превзеха градовете под карантина (ВИДЕО)

Свят
09:24 - 20 Март 2020
8026
Животни превзеха градовете под карантина (ВИДЕО)

В страни като Италия, Тайланд и Япония присъствието на животни по улиците се е увеличило, защото няма хора. Милиони градски жители останаха в домовете си заради карантината, въведена като мярка за предотвратяване на разпространението на Covid-19. Социалните мрежи или добрите книги са само част от пътя за преминаване през тази криза, но природата донесе неочаквана последица от забраната за излизане на улицата.

Присъствието на диви животни в градовете се е увеличило в тези страни. Те се разхождат без страх, защото почти няма хора. Нара е град в Япония, известен с парка си с елени, но някои започнаха да излизат на улиците в търсене на храна. Улиците на този град обикновено са претъпкани с туристи, а снимките на елените, живеещи в Нара, са сред най-големите атракции. Хората обикновено ги хранят с бисквити. През последните седмици броят на посетителите в парка намаля, така че елените нямат друг избор, освен да търсят храна по улиците.

В туитър бяха публикувани редица снимки на елени, което шокира и плаши жителите на Нара. Някои потребители казват, че е забавно да се види това нашествие в града.

Гладуващи маймуни превзеха градския площад Лопбури, Тайланд. В редица градове в Италия се виждат овце, глигани и коне, разхождащи се по безлюдните улици.