Жоро Инкасото излиза скоро, чакат го 1,5 млн.

Енев има три наказания за сбиване в пандиза и едно за дрога

Общество
18:49 - 15 Януари 2021
3798
Жоро Инкасото излиза скоро, чакат го 1,5 млн.

Охранителят от Пловдив Георги Енев, прочул се като Жоро Милионера или Инкасото, след като задигна над 1 500 000 лева от брониран автомобил, може да излезе скоро от затвора. За това има два варианта. Първият е да поиска от съда условно предсрочно освобождаване, вторият - да стопи част от присъдата с работа.

Възможност за предсрочно освобождаване законът дава, когато половината от наказанието е изтърпяно. А Милионера вече е излежал 8 г. и 5 месеца от 12-годишната си присъда, сочи справка от пловдивския затвор. Излиза, че той отдавна е придобил право да бъде пуснат предсрочно, но все още не е подал молба.

Според юристи много е вероятно Милионера да не прави постъпки за предсрочно освобождаване, тъй като се съмнява, че магистратите ще удовлетворят желанието му. Затова ще заложи на втория вариант, за да излезе по-рано - чрез работа.

Бившият гард се труди в цеха на затвора и до момента е успял да стопи 2 г. от присъдата си, тъй като 2 изработени дни се равняват на три изтърпени. До края на присъдата му остават година и 6 месеца, но ако продължава да работи, ще я намали. В такъв случай ще е свободен в началото на следващата година. Дотогава трябва да спазва стриктно и вътрешните правила зад решетките.

Явно дългият престой в изолатора обаче е отслабил дисциплината му, за която надзирателите го хвалеха в началото, защото вече има 4 наказания.

В три от случаите се е бил с друг лишен от свобода, а в четвъртия е употребил упойващи вещества, уточниха от управата на пловдивския затвор. В същото време Милионера е награждаван за добра работа и примерно поведение, както и за участие в групова работа. В домашен отпуск не е пускан.